SEO Blog

februari 27, 2007

Personnummren tar snart slut – dags för expressn

Filed under: Uncategorized — Anders @ 8:04 e m

Läser med intresse en artikel i DN om att personnummren håller på att tas slut, kunde inte riktigt förstå hur det var möjligt men tydligen är vissa datum mer populära än andra och det blir on om nummer just de dagarna.

Det diskuteras om ett nytt typ av id-nummer och det är ju precis det som vissa redan förespråkar, dvs det är dags att införa expressn nu.

För att lösa den akuta bristen på personnummer för vissa kritiska datum ber nu Skatteverket regeringen ändra folkbokföringsförordningen så att det i undantagsfall blir möjligt att tilldela ett personnummer som inte avspeglar personens födelsedag i månaden. I praktiken kommer det bara bli aktuellt för personer som flyttar hit i vuxen ålder. Denna ändring bör genomföras snarast.

1 kommentar »

  1. Abnormt kul egentligen!

    Jag var i USA för IDG för några år sedan. Några veckor efter 11 september (IDG hade reseförbud så vi frilansare fick åka istället).

    Där var det stor diskussion kring ett nationellt ID-kort. Alla på säkerhetsmässan var enigma om att det var katastrofalt dåligt.

    Trevlig design som du har på din WordPress-blogg med dina Shortcuts verkar inte fungera. Kommentera eller e-posta gärna din SEO-forum identitet så att jag ser vem du är.

    Kommentar av marknad — februari 27, 2007 @ 8:29 e m


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lämna en kommentar

Blogg på WordPress.com.